петак, 10. јануар 2020.

Oblanda sa jaffom

Inače sam veliki ljubitelj jaffa keksa pa ga rado koristim u slatkišima kad god mogu :D
Kolač koji se brzo pravi, super ukusan, savršena kombinacija oraha i jaffe, a i lako se pravi :) Potrebno je samo malo sačekati da se fil stegne da možete rezati štanglice i uživati u ovom preukusnom dezertu :)



Potrebno:
  • 400g kristal šećera
  • 300ml vode
  • 250g margarina
  • 100g crne čokolade
  • 400g mlevenog keksa
  • 200g oraha
  • 300g jaffe
  • 2 lista oblande.
Šećer i vodu prokuvati da se šećer lepo rastopi pa dodati margarin i čokoladu da se otope. Skloniti sa vatre pa dodati keks i orahe i ostaviti da se prohladi. Potrebno je da bude blago mlako, ne baš hladno, da bi se moglo filovati, ali nikako toplo jer se razliva fil.
Na jedan list oblande staviti polovinu fila, rasporediti jaffa keks pa preko jaffe drugu polovinu fila i preklopiti listom oblande. 
Opteretiti kolač i ostaviti da se lepo ohladi i stegne. Secite štanglice i služite!
Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар