недеља, 21. јануар 2018.

Oblanda sa dva fila

Ako nemate mnogo vremena, idealan kolač - ja ga lično obožavam!
 Omiljena oblanda iz detinjstva, mama je često pravila samo da meni udovolji :) Postoje i recepti gde idu živa jaja ali mi se ne svidja ideja sa živim žumancima pa ih ja kuvam na pari. 




Tamni fil: 
- 8 belanaca
- 200g kristal šećera
- 300g mlevenog keksa, najlepši sa plazmom, može i petit
- 100g čokolade za kuvanje.
Najpre umutite čvrst šam od belanaca i postepeno dodajte kristal šećer da se lepo otopi. Lagano dodajte mleveni keks i mešajte špatulom ali pazite da ne isterate sav vazduh iz belanaca. Otopite crnu čokoladu pa dodajte u fil i sve lepo sjedinite.

Žuti fil:
- 8 žumanaca
- 200g šećera u prahu
- 2 vanil šećera
- 200g margarina.
Žumanca sa prah šećerom i vanil šećerom skuvajte na pari uz stalno mešanje. Ohladiti fil. Penasto izradite margarin pa ga sjedinite sa žumancima.

Filujete oblandu naizmenično sa žutim i tamnim filom. Opteretite oblandu i ostavite da se lepo ohladi i stegne. Secite štangle i uživajte u ukusu.
Prijatno!

P🍫
P👌

Нема коментара:

Постави коментар