Ko voli karamele, obožavaće i ovu tortu ;)
Super kremasta!
Sastojci:
Kore:
Super kremasta!
Sastojci:
Kore:
- 12 belanaca
- 16 kašika šećera
- 12 kašika mlevenog keksa
- 8 kašike prezle
- 4 kašike ulja
Fil:
- 1l mleka
- 200g šećera
- 4 pudinga od karamele
- 12 žumanaca
- 300g mlečnih karamela
- 200g bele čokolade
- 150g mlevenog keksa
- 250g putera
- 125g margarina
- šlag za dekoraciju.
Priprema: Ulupajte 3 belanca sa 4 kašike šećera dok ne dobijete čvrst šam pa dodajte 3 kašike mlevenog keksa, 2 kašike prezle i 1 kašiku ulja.To je mera za jednu koru, pecite 4 (ja sam pekla 3). Pecite na 180 stepeni oko 15min, u kalupu od 26cm. U veću šerpu sipajte šećer i rastopite pa dodajte karamele, kad počnu da se tope nalijte sa 800ml mleka i zagrevajte dok se karamel ne otopi. Razmutite žumanca sa pudingom i preostalim mlekom pa zakuvajte fil kad krene da ključa, mešajte dok se ne zgusne. U vruće dodajte kockice bele čokolade. Kad se ohladi fil, umutite margarin i puter pa dodajte keks. Ređajte kora-fil, kora-fil. Ako želite da tortu ukrasite fondanom završite korom, ako ukrašavate šlagom kao što sam ja, može i filom ;)
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар