субота, 20. јануар 2018.

Karamel torta

Ko voli karamele, obožavaće i ovu tortu ;)
Super kremasta!






Sastojci:
Kore:

  • 12 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 12 kašika mlevenog keksa
  • 8 kašike prezle
  • 4 kašike ulja
Fil: 
  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • 4 pudinga od karamele
  • 12 žumanaca
  • 300g mlečnih karamela
  • 200g bele čokolade
  • 150g mlevenog keksa
  • 250g putera
  • 125g margarina
  • šlag za dekoraciju.

Priprema:  Ulupajte 3 belanca sa 4 kašike šećera dok ne dobijete čvrst šam pa dodajte 3 kašike mlevenog keksa, 2 kašike prezle i 1 kašiku ulja.To je mera za jednu koru, pecite 4 (ja sam pekla 3). Pecite na 180 stepeni oko 15min, u kalupu od 26cm. U veću šerpu sipajte šećer i rastopite pa dodajte karamele, kad počnu da se tope nalijte sa 800ml mleka i zagrevajte dok se karamel ne otopi. Razmutite žumanca sa pudingom i preostalim mlekom pa zakuvajte fil kad krene da ključa, mešajte dok se ne zgusne. U vruće dodajte kockice bele čokolade. Kad se ohladi fil, umutite margarin i puter pa dodajte keks. Ređajte kora-fil, kora-fil. Ako želite da tortu ukrasite fondanom završite korom, ako ukrašavate šlagom kao što sam ja, može i filom ;)
Prijatno :)





Нема коментара:

Постави коментар