понедељак, 29. јануар 2018.

Mramorni kolač

Prhki, mekan i sočan kolač, sa aromama čokolade i narandže što je nepogrešiva kombinacija, podseća malo na praznike, bar mene zbog tih aroma, ali ga možemo jesti bilo kada i bilo gde :)



Sastojci: 

  • 225g margarina, 
  • 200g prah šećera, 
  • 1 kašika meda, 
  • 4 jaja +1 žumance, 
  • 200g brašna, 
  • 50g gustina, 
  • kašičica praška za pecivo, 
  • 1 vanil šećer, 
  • 20ml ruma, 
  • 1 kašika kakao praha, 
  • 1 kašika mleka i 
  • narendana kora jedne narandže.
Umutiti margarin da postane beo, dodajte vanil šećer i šećer u prahu pa mutite da postane homogena smesa, dodajte kašiku meda. Postepeno dodajte jaja, nemojte se zbuniti ako se ne vežu odmah za smesu. Prosejte brašno, gustin i prašak za pecivo pa dodajte u smesu i mesajte špatulom. Odvojite 250g smese, dodajte kakao, mleko i narandžinu koru. Pleh premažite margarinom i pospite brašnom, može biti okrugao, pravougaoni, kakav god imate.Sipajte smese naizmenično i pecite na 220 stepeni prvih 6-7min, onda smanjite na 160 stepeni i pecite jos 40ak min. 
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар