Delim recept kiflica koje se zaista brzo prave, a mogu biti i u slatkom i slanom izdanju, probala oba :) Ne trebate čekati da testo naraste, odmah ide u rernu i zaista budu i mekane i lisnate.
Sastojci:
- 20g kvasca
- 200ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- oko 400g brašna
- 1 kašičica soli
- 50-60ml ulja
- 125g margarina.
Kvasac izmrvite, prelijte vodom, dodajte šećer i malo brašna i ostavite par minuta da se kvasac aktivira. Dodajte brašno po malo sve vreme mešajući, negde na sredini dodajte so i ulje pa još brašna i umesite glatko testo. Razvucite ga i narežite polovinu margarina na tanke listiće, preklopite testo na 4 dela pa opet razvucite i izrežite ostatak margarina. Opet preklopite, razvucite i secite trougliće za kiflice.
Od ove mere sam dobila 16 kiflica. Na kraj sam stavljala krem pa uvijala i pekla na 180 stepeni. Testo ne mora da odstoji, pecite odmah.
Probala sam i slanu varijantu sa sirom i umućenim jajetom samo sam kiflice i odozgo premazala žumancetom, odlične su u obe varijante!
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар