Mene cimet asocira na zimu, sneg, toplu sobu i praznike pa povodom toga evo ideje kako da se zasladite
Potrebno:
- 10g kvasca
- 60ml mleka + 4-5 kašika
- 120g + kašičica šećera
- 100g šećera u prahu
- 150g putera
- 1 jaje
- 350g brašna
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- ekstrat vanile
- 20g cimeta.
Pomešajte 120ml tople vode i 60ml toplog mleka, kašičicu šećera i 10g kvasca i ostavite 5 min da kvasac nadođe. Dodajte 30g otopljenog putera, jaje i 60g kristal šećera, promešajte pa dodajte jos 350g brašna, pola kesice praška za pecivo i kašičicu soli. Umešeno testo ostavite da odstoji 30-40min.
Kad se testo udvostruči, pospite površinu i razvucite ga u pravougaoni oblik. Pomešajte 60g otopljenog putera, 60g kristal šećera, ekstrat vanile i 20g cimeta. Smesu razvucite po testu, urolajte i secite pužiće. Ređajte ih u podmazan pleh tako da bude prostora između rolnica i ostavite da odstoji još sat vremena. Pecite na 190 stepeni 20min. Dok se peku pomešajte 60g otopljenog putera, 100g šećera u prahu, ekstrat vanile i par kašika mleka, po vašem ukusu, da ne bude ni previše gusta smesa, ni previše retka. Vruće rolnice prelijte i poslužite
Njamiiii, mekane, ukusne, slatke i neodoljive
Нема коментара:
Постави коментар