четвртак, 18. јануар 2018.

Cinnamon rolls (Rolnice sa cimetom)

Mene cimet asocira na zimu, sneg, toplu sobu i praznike pa povodom toga evo ideje kako da se zasladite 😉


Potrebno:
  • 10g kvasca
  • 60ml mleka + 4-5 kašika
  • 120g + kašičica šećera
  • 100g šećera u prahu
  • 150g putera
  • 1 jaje
  • 350g brašna
  • prašak za pecivo
  • kašičica soli
  • ekstrat vanile
  • 20g cimeta.
Pomešajte 120ml tople vode i 60ml toplog mleka, kašičicu šećera i 10g kvasca i ostavite 5 min da kvasac nadođe. Dodajte 30g otopljenog putera, jaje i 60g kristal šećera, promešajte pa dodajte jos 350g brašna, pola kesice praška za pecivo i kašičicu soli. Umešeno testo ostavite da odstoji 30-40min. 
Kad se testo udvostruči, pospite površinu i razvucite ga u pravougaoni oblik. Pomešajte 60g otopljenog putera, 60g kristal šećera, ekstrat vanile i 20g cimeta. Smesu razvucite po testu, urolajte i secite pužiće. Ređajte ih u podmazan pleh tako da bude prostora između rolnica i ostavite da odstoji još sat vremena. Pecite na 190 stepeni 20min. Dok se peku pomešajte 60g otopljenog putera, 100g šećera u prahu, ekstrat vanile i par kašika mleka, po vašem ukusu, da ne bude ni previše gusta smesa, ni previše retka. Vruće rolnice prelijte i poslužite ☺
Njamiiii, mekane, ukusne, slatke i neodoljive 

Нема коментара:

Постави коментар