понедељак, 29. јануар 2018.

Krofne

Svako ima neki svoj recept po kome ih pravi, postoji milion varijacija ;) Ja volim kad su pufnaste, mekane i šuplje unutra pa ih možemo puniti kremom, vanilom, šlagom, posipati šećerom.... Njami!




Sastojci: 



  • 400ml mleka,
  •  40g kvasca, 
  • 50ml ulja, 
  • 1 kašika šećera,
  •  prsohvat soli, 
  • 2 jaja i 
  • 700g brašna.
U toplo mleko dodate izmrvljen kvasac, šećer i to izmutite pa onda dodavati pola mere brašna, mešati, zatim ulje, so i izmućena jaja. Dodati ostatak brašna da testo bude po malo lepljivo i meko i ostaviti da odstoji. Premesiti kad se udvostruči, modlom vaditi krofne kad rastanjimo testo pa opet ostavimo da odstoje 20ak min. Mozete ih pržiti poklopljene i mali trik je da ih stavite da se prže na suprotnoj strani od one na kojoj su stajale na podlozi.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар