петак, 9. март 2018.

Vermut kolač (replika vermut torte)

Pošto volim takozvanu Vermut tortu, rešila sam da probam da napravim neku njenu repliku, dobila sam savršen kremast kolač pun čokolade, pa ako volite kremaste slatkiše, ovaj morate probati!




Sastojci:
  • 5 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 5 kašike mlevenog keksa 
  • 1 kašika prezli
  • 2 kašike kakao praha
  • 800ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 150g margarina
  • 100g bele čokolade
  • 100g mlečne čokolade
  • šlag ili slatka pavlaka po izboru.
Umutiti belanca sa 5 kašika šećera, dodati 2 kašike mlevenog keksa, prezle i kakao i peći u podmazanom plehu. Žumanca pomešati sa pudingom od vanile i dodati malo mleka od 700ml, a ostatak mleka prokuvati sa 7 kašika šećera. Kad mleko počne da vri, zakuvati fil i ostaviti da se ohladi. Ohlađen umutiti sa margarinom pa dodati sitno seckanu crnu i belu čokoladu i 3 kašike keksa. Pečenu koru preliti sa 100ml toplog mleka i ostaviti da se ohladi. Preko kore stavljati žuti fil, pa preko fila šlag ili slatku pavlaku. Ostaviti da se sve lepo ohladi i stegne pa služiti. Preukusan je! Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар