Pošto volim takozvanu Vermut tortu, rešila sam da probam da napravim neku njenu repliku, dobila sam savršen kremast kolač pun čokolade, pa ako volite kremaste slatkiše, ovaj morate probati!
Sastojci:
Sastojci:
- 5 jaja
- 12 kašika šećera
- 5 kašike mlevenog keksa
- 1 kašika prezli
- 2 kašike kakao praha
- 800ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 150g margarina
- 100g bele čokolade
- 100g mlečne čokolade
- šlag ili slatka pavlaka po izboru.
Umutiti belanca sa 5 kašika šećera, dodati 2 kašike mlevenog keksa, prezle i kakao i peći u podmazanom plehu. Žumanca pomešati sa pudingom od vanile i dodati malo mleka od 700ml, a ostatak mleka prokuvati sa 7 kašika šećera. Kad mleko počne da vri, zakuvati fil i ostaviti da se ohladi. Ohlađen umutiti sa margarinom pa dodati sitno seckanu crnu i belu čokoladu i 3 kašike keksa. Pečenu koru preliti sa 100ml toplog mleka i ostaviti da se ohladi. Preko kore stavljati žuti fil, pa preko fila šlag ili slatku pavlaku. Ostaviti da se sve lepo ohladi i stegne pa služiti. Preukusan je! Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар