среда, 28. фебруар 2018.

Baklava (na mamin način)

Postoji tako mnogo recepata na temu baklave i tako mnogo načina kako ih možete praviti. Uglavnom, većina voli ovu vrstu sočne pite, jeste preslatka i kalorična pa nas mali parčići mogu zasititi ;) Recept sam uzela od mame, jer pobogu, mama je pravi najbolje :D




Sastojci:

  • pola kg kora za pitu
  • 500g mlevenih oraha
  • 100g suvog grožđa
  • 1kg šećera
  • 400ml vode
  • 1 limun.
Podmažite pleh uljem. Ređajte koru, pospite orasima i malo poprskajte uljem. Negde na sredini stavimo preko oraha i suvo grožđe. Ređamo dok imamo kore. Isecite kocke u veličinama koje želite i stavite da se peče. Kad se ispeče, ostavite da se hladi. 1kg šećera špinujemo sa 400ml vode i jednim limunom isečenim na tanke kolutiće. Ohlađenu pitu prelivamo vrućim sirupom. Ostavite da se lepo ohladi, da lepo upije pa služite.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар