Vrsta lenje pite. Ako volite jabuke, morate probati ovaj kremasti kolač. Mene asocira na hladne dane i toplu sobu ;)
Sastojci:
- 4-5 jabuka
- 300g šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 2 jaja
- 200g margarina
- kora limuna
- prašak za pecivo
- 350g brašna
- cimet (po ukusu).
Pomešati 150g šećera, jedan vanil šećer i jaja, umutiti sve lepo pa dodati margarin, narendanu koru jednog limuna, prašak za pecivo i postepeno dodavati brašno i mesiti. Možete koristiti i spiralne žice miksera, a možete i ručno. Testo preklopiti folijom i ostaviti u frižider. Za to vreme pripremati nadev od jabuka. Jabuke, oprati, oljuštiti i narendati, dodati vanil šećer i kristal šećer i dinstati dok ne ispari sok. Možete i cimet, ako ga volite. Preh premazati margarinom i posuti brašnom. Testo u frižideru držite 30ak min. Izvadite testo, premesite, podelite na dva dela. Jedan deo ide na dno pleha, preko testa ide nadev od jabuka. Drugi deo testa razvucite preko pek papira, gledajte da bude u dimenzijama pleha, prebacite preko nadeva i pecite oko sat vremena na 170 stepeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар