субота, 24. фебруар 2018.

Kroasani

Slatke višeslojne kiflice sa kremovima, džemovima i raznim slatkim punjenjem! Svi ih volimo, u mojoj kući se prave relativno često i smažu za tren.








Sastojci:
  • 2dl mleka
  • 1dl vode
  • pola kvasca
  • pola kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • malo ulja
  • brašno po potrebi
  • oko 200g margarina
  • dodaci po želji - krem, džem, čokolada...

Rastvoriti kvasac sa mlakim mlekom, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 10ak min da počne da nadolazi. Dodati vodu, ulje, so, brašno po potrebi, da ne bude lepljivo, ali ni previše tvrdo. Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15ak min. Ponovo ga razmesiti i podeliti na 16 delova. Umesiti loptice i ostaviti jos par min pod krpom da odmore. Svaku lopticu razvući, preko nje narendati margarin koji je sobne temperature. Ređati loptice i margarin dok ne potrošimo loptice. Razvući naslagano testo i podeliti pa formirati kuglice. Premazati jajem i posuti susamom po želji.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар