Savršeno kremast, prilično kaloričan, jednostavno se pravi i jaaako softan! Ako volite kokos, na pravom ste mestu! :)
Sastojci:
BISKVIT
Sastojci:
BISKVIT
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 50g kokosa
- 100g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 200ml mleka
KREM
- 6 žumanaca
- 2 pudinga od vanile
- 3 kašike brašna
- 800ml mleka
- 15 kašika šećera
- 125g margarina
- 50 g kokosa.
Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst šam. Dodajte šećer postepeno i mutite dok se šećer lepo ne otopi. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kokos pa dodajte u umućen šam i promešajte špatulom ili žicom. Sipajte smesu u pleh koji ste predhodno premazali uljem i posuli brašnom, smanjite rernu na 180 stepeni i pecite 15-20min. Kad izvadite iz rerne, vrelu koru prelijte hladnim mlekom.
Pomešajte žumanca sa pudingom i brašnom i odvojite malo mleka od 800ml pa to lepo umešajte, a ostatak mleka sa šećerom stavite da se kuva. Kad počne da vri, zakuvajte fil. Ostavite da se ohladi pa umutite sa margarinom.
Krem premažite preko biskvita i pospite kokosom. Ostavite u frižider da se lepo stegne pa secite kocke i služite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар