Iskoristila maksimalno jagode ove sezone pa ih stavljala u svaki slatkis :) Lagani kolač sa čokoladnim kremom i jagodama, ništa bez čokolade ;)
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera + 5 kašika
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- 600-700ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 200g čokolade
- 150g margarina
- sveže jagode
- 300ml slatke pavlake.
Priprema: Umutiti penasto belanca, posebno umutiti žumanca sa šećerom i dodati brašno, kakao, pecivo, promešati pa dodavati šam od belanca i sjediniti smesu, peći na 180 stepeni 20ak minuta.
Puding razmutiti sa 200ml mleka, a ostatak mleka prokuvati sa 5 kašika šećera pa kad provri zakuvati fil i u vruć staviti kockice čokolade da se rastope. Kad se fil ohladi, umutiti margarin.
Sveže jagode narezati. Preko kore staviti fil od čokolade, poređati jagode i preko jagoda staviti umućenu slatku pavlaku.
Dobro ohladiti i služiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар