четвртак, 14. јун 2018.

Kroasani II

Verujem da svi volimo da kupimo kroasane u pekarama, sa raznim džemovima, kremovima... Probajte da ih napravite sami, iznenadićete se ukusom, spolja su hrskavi, unutra mekani i sočni. Savršeni za doručak ili užinu mada kod mene mene dolaze u obzir kao svaki obrok :D






Sastojci:

  • 700-800g mekog brašna
  • 1 kocka kvasca (50g)
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika ulja
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 250ml mleka
  • 100ml vode
  • 200g margarina
  • fil po želji: krem, džem, vanila krem...
Podrgrejte mleko i sipajte u veći sud, dodajte kvasac, kašiku šećera, kašičicu brašna i ostavite 10ak min da pođe.
Dodajte vodu, ostatak šećera, ulje, jaje i promešajte pa tek pošto dodate polovinu brašna dodajte so da ne razbije kvasac. Umesite glatko testo, nemojte previše mesiti da ne bude tvrdo, ali nemojte ostaviti ni da bude lepljivo nego da bude onako sunđerasto.
Ostavite testo na toplom mestu da udvostruči svoju masu nekih 30ak minuta.
Premesite testo, podelite na pola pa svaku polovinu na 8 loptica da ih bude ukupno 16.
Svaku lopticu razvucite oklagijom na površini. Margarin je potrebno da bude hladan kako bi mogli da ga rendate preko testa. Svaku okruglu koru premazati margarinom, ređati po 8 kora jednu preko druge, na poslednju ne ide margarin. Dobićete dve tortice od po 8 korica. Ostavite ih jos 15ak minuta da odmaraju.
Rastanjite prvu i secite trougliće, najpre delite na 4 dela pa iz njih secite još 5-6. Ja sam iz jedne tortice dobila 24 trouglića. 
Na kraj svakog trouglića stavljate punjenje po želji, u mom slučaju vanila krem i nugat krem.
Uvijajte kiflice, premažite umućenim jajetom i pecite.
Spolja budu hrskave, a unutra mekane i sočne.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар