Malo drugačiji kolač od onih koje sam do sada pravila, kremast naravno ali sa više korica i bez čokolade, zamislite 😉😊
Korice se mese ali su jako mekane i prhke, zalogaji se prosto tope, a fil... Mmmm, preukusan! Pa, sličan je filu za ruske kape.
Korice se mese ali su jako mekane i prhke, zalogaji se prosto tope, a fil... Mmmm, preukusan! Pa, sličan je filu za ruske kape.
Sastojci:
Kore:
- 150g maslaca ili margarina
- 400g glatkog brašna
- 1 jaje
- 150g šećera u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kisele pavlake
Krem:
- 600ml mleka
- 6 kašika brašna
- 250g šećera u prahu
- 2-3 kesice vanil šećera
- 250g margarina ili maslaca.
U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, dodajte jaje, kiselu pavlaku i otopite maslac pa dodajte i umesite. Ne treba da bude tvrdo, samo da se ne lepi. Testo podelite na 3 lopte iste veličine pa ih oklagijom razvucite na pek papir u pravougaoni oblik i trudite se da sve tri kore budu približno iste veličine. Pecite na 180 stepeni 12-15min, trebaju ostati bele, da samo blago porumene.
U serpu sipajte 400ml mleka i stavite da se kuva, a u posudu pomešajte brašno, šećer, vanil šećer i 200ml mleka, kad počne da vri, zakuvajte fil. Kad se ohladi, umutite margarin ili maslac.
Delite fil na tri dela i mažite preko korica. Odozgo možete ostaviti samo fil kao ja u ovom slučaju ili narendajte belu čokoladu, možete čak premazati i šlagom, dekoraciju prepuštam vama 😉
Ostavite da se lepo ohladi, stegne, pa secite štanglice.
Ostavite da se lepo ohladi, stegne, pa secite štanglice.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар