среда, 25. септембар 2019.

Cheesecake kao dezert u čaši

U slučaju da nemate vremena da pečete kolače, torte, kuvate filove, ovo je idealno rešenje! Dezerti u čašama se uglavnom brzo prave, lagani su, uvek možete iskoristiti bilo koje voće koje imati u blizini i uživajte u slatkim zalogajima :)


Sastojci:
  • 100g mlevenog keksa, najlepši je sa plazmom, ali možete iskoristiti bilo koji keks
  • 60g margarina ili maslaca
  • 150ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 3 pune kašike šećera u prahu
  • 200g bobičastog voća
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike gustina.
Ovo je mera za 4-5 čaše od 200ml.
U posudu stavite keks, otopite maslac i dodajte keksu, lepo pomešajte pa stavite na dno čaše. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, a slatku pavlaku posebno čvrsto umutite pa sjedinite ove dve smese. Ja punim dresir kesice i tako sipam kremu u čaše. 200g voća prokuvati sa kristal šećerom, možete dodati i vanil šećer po želji i kad se malo prokuva, zakuvajte za 2 kašike gustina rastopljenog sa malo vode. Prohlađenu voćnu kremu stavljajte na vrh. Ostavite u frižideru da se ohladi.
Ne morate ređati kao ja na slici, možete klasično red keksa, beli krem pa na vrhu voćni krem ali je meni ovako lepše :)
Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар