среда, 25. септембар 2019.

Tri vrste čokolade u čaši

Evo još jednog preukusnog dezerta u čaši kome treba malo više vremena da se napravi. Nije ništa komplikovano, jako je lako, samo je potrebno čekati da se želatinira sloj po sloj. Ako ste ljubitelj čokolade kao ja, probajte obavezno!


Sastojci:
  • 200g bele čokolade
  • 200g mlečne čokolade
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 750ml slatke pavlake
  • 750ml punomasnog mleka
  • 3 želatina.
Najpre rastvorite želatin sa par kašika hladne vode po uputstvu sa kesice. U šerpicu sipajte 250ml slatke pavlake, 250ml mleka, na kockice izlomite 200g čokolade za kuvanje, nju sam prvo stavljala pa kad dodje do vrenja, dodajte želatin i mešajte da se sve lepo otopi i sjedini. Smesu podelite na 10ak čaša. Ostavite u frižider da se stegne. Ponovite isti postupak sa belom čokoladom pa opet u frižider na hlađenje. Na kraju rastopite mlečnu čokoladu kao dve predhodne vrste i isto u frižider da se steže.
Odozgo sam narendala belu i mlečnu čokoladu, možete ukrasiti po želji.
Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар