Pored pite sa jabukama, jako volim pitu sa bundevom i nekako mi jesen/zima nemaju pravu čar bez tih jednostavnih pita koje pravi mama, koje je pravila baka :)
Potrebno:
- pakovanje kora
- šećer po ukusu, neko voli slađe, neko manje slatko
- manja ili srednja bundeva
- malo ulja
- malo cimeta po želji
- vanil šećer.
Možete uvijati obge ili naslagati koru po koru u plehu, u svakom slučaju je fina poslastica, a i brzo se pravi :)
Narendajte bundevu pre svega i to je najteži deo posla.
U podmazan pleh stavite koru, poprskajte uljem, rasporedite narendanu bundevu, pospite šećerom, vanil šećerom i sa malo cimeta, pa sledeću koru... Odozgo, na poslednju koru možete malo pomešati ulje sa kiselom vodom i poprskati, stavite da se peče na 180 stepeni. Kad se ispeče i prohladi, isecite i pospite prah šećerom.
Isti je postupak i sa obgama, samo ređajte po 3 ili 4 kore sa nadevom preko svake i uvijajte u klasičnu pitu, kao sve ostale :)
Miris je neodoljiv :)
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар