уторак, 23. јун 2020.

Nugat torta


Ako volite ili vam je potrebna izdašna, kalorična, kremasta torta i ako još dodatno volite spoj čokolade i lešnika kao ja, onda je ovo prava torta za vas 😊👌🏻 Sočna, kremasta, puna lešnika i čokolade. Dovoljno je jedno parče da vas baš zasiti jer je kalorična. Slatka pavlaka malo razbija ukus kremova koji se kuvaju. Ja je obožavam :D





Sastojci:
Za biskvite:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 200g lešnika
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo mleka da se poprskaju biskviti kako bi bili sočniji.

Ispeći dve kore pa seći vodoravno da se dobiju četri. Možete peći i svaku posebno ako tako više volite, meni je ovako brže. 
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašike šećera, dodati 100g pečenih mlevenih lešnika, kašiku brašna i pola praška za pecivo, promešati špatulom i sipati u kalup prečnika 26cm. Peći na 180 stepeni 15ak min, zavisi od rerne, proverite čačkalicom.
Biskvit prohladiti, prerezati na pola pa poprskati mlakim mlekom da bude socniji. Mleko možete dodatno zasladiti ako želite, ja nisam jer ne volim preslatke torte.

Fil:
- 1,2l mleka
- 300g šećera
- 16 žumanaca
- 2 vanil šećera 
- 4 pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 250g margarina
- 50g prah šećera
- 100g lešnika
- 200g čokolade
- oko 250ml slatke pavlake.

Sipati u šerpicu 1l mleka sa šećerom i vanil šećerom, ostatak mleka dodati žumancima pomešanim sa pudingom i brašnom. Fil zakuvati i ostaviti da se hladi. 
Umutiti margarin sa prah šećerom pa dodati prohladjen fil i lepo sjediniti. 
Fil delimo na dva dela i to: u 1/3  gde ćemo dodati mlevene pečene lešnike, i 2/3 u koju ćemo dodati 200g otopljene čokolade. 
Umutite slatku pavlaku pa redjamo kora, polovina čokoladnog fila, polovina slatke pavlake, kora, fil sa lešnikom, kora, druga polovina čokoladnog fila i druga polovina slatke pavlake i završavamo sa korom. Tortu dobro ohladiti da se svi filovi stegnu i kore upiju.
Torta je dovoljno čvrsta da može pod fondan, možete je dekorisati i šlagom ili kako već volite. 
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар