среда, 1. јул 2020.

Cheesecake od svežih jagoda

Jošjedan u nizu, dezert sa jagodama 🍓 Htela da napravim cheesecake ali pošto sam imala puno jagoda, rešim da umesto klasičnog, napravim sa jagodama. Preukusan je!


Sastojci:
- 200 g plazme ili nekog drugog mlevenog keksa
- 80g margarina
- 700g svežih jagoda
- 150g kristal šećera
- 1 vanil šećer
- 250ml slatke pavlake
- 2 želatina
- sok od pola limuna.

Otopiti margarin pa sipati preko keksa, sjediniti i rasporediti na dno tacne u kalupu prečnika 24cm. Ostaviti u frižider. 
500g svežih jagoda staviti na ringlu sa 100g kristal šećera pa mešati dok se šećer ne otopi. Kada provri, ispasirati jagode i procediti, semenke ne idu u tortu. 
U vruću smesu dodati želatin koji smo predhodno stavili da nabubri po uputstvu sa kesice. Mešati dok se želatin ne otopi i ostaviti smesu da se prohladi. Kad je već mlaka, skoro hladna, umutiti slatku pavlaku pa dodati u smesu od jagoda i lagano špatulom promešamo da se sve lepo sjedini. Mus sipamo u kalup preko keksa pa na hlađenje.
Želatin ostaviti da nabubri, a 200g jagoda prokuvati sa 50g šećera, sokom limuna  i 100ml vode. Ispasirati jagode, dodati želatin, pa kad se smesa malo prohladi, prelijemo preko musa i vratimo u frižider da se stegne.
Fantastična je tortica, osvežava.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар