четвртак, 11. јун 2020.

Panacotta sa jagodama

Reših da maksimalno iskoristim jagode ove sezone pa evo još jednog, ne tako čestog, dezerta 😊 
Dezert u časi, lagan i osvežavajući sa svežim jagodama i mrvicom limuna koji samo pojacava ukus jagode 🍓


Sastojci:
- 600g svežih jagoda
- 300 ml slatke pavlake
- 120 ml mleka
- 70g šećera + 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
- 1 želatin
- jedna kašika soka od limuna.

Sveže jagode samleti u blenderu pa procediti tako da semenke jagode ne padnu u smesu. Smesu podeliti u dve cinije u razmeri 2/3 i 1/3.
Slatku pavlaku, mleko, vanil šećer i 70g šećera staviti na ringlu pa kad se šećer otopi, pre nego što počne da vri, skloniti sa vatre i dodati želatin koji smo pre toga stavili da nabubri po uputstvu sa kesice i mešati dok se želatin skroz ne otopi. Dodati 2/3 pirea od jagode, promešati i podeliti u 6 čaša, činijica... Ostavimo i frižider da se hladi i steze. 
1/3 pirea od jagode sipati u malu šerpicu, dodati šećer i sok limuna i mešati na umerenoj temperaturi samo da se šećer otopi. Ohladiti pa sipati u čase preko ohladjene smese po 2-3 kašike, lepo rasporediti.
Ohladiti i servirati. Mmmmm...
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар