понедељак, 8. јун 2020.

Mini medene tortice

Slatke tortice sa medenim korama i finom kremom, veoma popularne u sklopu slatkih stolova, dekoracija se može raditi sa raznim slatkišima, voćkicama, čokoladom... Moj izbor su ovog puta bile jagode, iz razloga što im je sezona, ali i sto ih svi obožavamo ❤️



Sastojci za kore:
- 25ml mleka
- 55g meda
- 55g masti
- 1 jaje
- 115g šećera
- prsohvat soli
- 330 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo.
Umutiti tečne sastojke sa šećerom, pomešati suve sastojke pa ih dodavati u tečne i zamesiti testo. Razvlačite na pek papiru pa vaditi željene oblike - krugove, pravougaonike, i peći na 160 stepeni 10ak minuta.

Sastojci za fil:
- 500ml mleka
- 4 kasike šećera
- 1 vanil šećer
- 3 kašike gustina
- 1 punija kašika brašna
- 175g margarina
- 250ml slatke pavlake.
Pomešati gustin i brašno sa malo mleka, ostatak mleka prokuvati sa šećerom i vanil šećerom, možete dodadi i ekstrat vanile, miris će biti još jači, pa zakuvati fil.  
U prohlađen fil umutiti margarin. Umutiti slatku pavlaku pa dodavati u kremu postepeno mešajuci špatulom. Krem ubaciti u dresir kesu, istiskivati na biskvite u željenom obliku i formi, sa dva ili tri biskvita praviti tortice. Najbolje je da ostavite par sati, ili jos bolje preko noći, u frižider pa da sutradan stavljate dekoraciju.
Korice upiju vlagu od fila i budu toliko prhke i mekane, ukus je božanstven!
Ako želite tamne kore i tamnu kremu, u kore dodajte kašiku kakao praha, a u fil možete dodati otopljenu čokoladu, nećete pogrešiti :)
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар