Američke palačinke sam probala da pravim puno puta na puno načina ali se često dešavalo da budu masnije ili da se ne raspoređuju lepo po tiganju ili da se testo raspada ili da ima neki čudan ukus kad se doda prašak za pecivo... Svašta se dešavalo. A onda je u pomoč uskočila ujnina devojčica, i ona voli slatkiše koliko i ja i voli baš svašta novo da isprobava, našla je neki recept po kom su oni kući pravili više puta i baš su joj se svideli pa smo rešili da ga isprobamo i mi. I stvarno su super! Naprave se i ispeku baš brzo, pojedu još brže :D Mi smo ih mazale medom, džemom, kremom, a ona je imala neku ludu ideju da preko krema pospe i malo kokosa... Eto koliko voli da kombinuje ukuse :D
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 2 manje šolje mleka, oko 400ml od prilike
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- prsohvat soli.
Umutiti belanca u čvrst šam pa dodati šećer. Kada se lepo šećer rastopi, dodati žumanca, a onda dodavati postepeno mleko sobne temperature i brašno pomešano sa prsohvatom soli i praškom za pecivo pa sve zajedno lepo sjediniti. Na tiganj možete kapnuti samo malo ulja ili premazati puterom, margarinom pa jednu kutlaču smese za palačinke sipate na vruć tigan, jako se brzo ispeče jedna strana, potrebno je samo par trenutaka, okrenite spatulom drugu i gotovo.
Mekane su, baršunaste, najbolje ih je pržiti na puteru jer onda dobiju onaj pravi ukus američkih palačinki. Fale nam još samo javorov sirup i borovnice, ali i med se super slaže :D
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар