Testo malo gušće nego za palačinke i divni, sočni, mekani kolačići iz aparata koji se koristi samo za njih, zamiriše kuća na vanilu :) Ne znam tačno zašto ga zovu bakin kolač ali kod nas ga uglavnom baka, moja svekrva, pravi mojoj kcerkici jer ga obožava. Ne treba puno vremena da se pripremi, a može se jesti samostalno, uz namaze kao što su med, krem, ili samo posuti prah šećerom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200ml mleka
- 150g šećera
- 100ml ulja
- prašak za pecivo
- 2 kesice vanil šećera
- brašno po potrebi da bude gušće nego za plačinke.
Umutite jaja, šećer, vanil šećer, pa dodajte mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Testo umutite malo gušće. Aparat za kolačiće premažite uljem, lepo zagrejte i pecite. Mi uglavnom ne možemo sačekati da se ohlade :)
Lepi su i sutradan.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар