уторак, 3. новембар 2020.

Bakin kolač/vafle

Testo malo gušće nego za palačinke i divni, sočni, mekani kolačići iz aparata koji se koristi samo za njih, zamiriše kuća na vanilu :) Ne znam tačno zašto ga zovu bakin kolač ali kod nas ga uglavnom baka, moja svekrva, pravi mojoj kcerkici jer ga obožava. Ne treba puno vremena da se pripremi, a može se jesti samostalno, uz namaze kao što su med, krem, ili samo posuti prah šećerom.


Sastojci:

 - 3 jaja

- 200ml mleka

- 150g šećera

- 100ml ulja

- prašak za pecivo

- 2 kesice vanil šećera

- brašno po potrebi da bude gušće nego za plačinke.


Umutite jaja, šećer, vanil šećer, pa dodajte mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo. Testo umutite malo gušće. Aparat za kolačiće premažite uljem, lepo zagrejte i pecite. Mi uglavnom ne možemo sačekati da se ohlade :)

Lepi su i sutradan.

Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар