недеља, 7. март 2021.

Srculenca sa kokosom

 Divna poslastica sa kokosom, podseća na alphabet tortice, može se smesa koristiti i na taj način. Prhki biskviti koji kada odstoje upiju vlažnost fila pa se zalogaji tope, a krem... Preukusan! Spoj vanile i kokosa. Kremasto, pufnasto, pahuljasto, sočno... Morate isprobati da bi shvatili o čemu pričam :D

Inače nije komplikovan, a ni skup kolač, ne ide mnogo sastojaka, a zaista je preukusan. Mera je za od prilike sedam većih srca koja se spajaju sa po dva biskvita, ako treba veća količina, samo duplirajte smese. 



Sastojci za testo:

  • 120g maslaca sobne temperature
  • 80g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje 
  • 200g brašna.
Sve sastojke sjediniti i lepo umesiti, a zatim ostaviti u frižider jer kad se maslac stegne, lakše će se razvući kasnije da možete modlom vaditi oblike.
Peće se 10ak min na 180 stepeni, ne trebaju puno porumeneti. Na prvu loptu će vam se činiti tvrdo testo ali kad odstoji, ohladi se, premaže filom, povući će svu vlagu od fila i biće baš sočno i prhko.

Krem:
  • 300ml mleka
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30g kokosovog brašna
  • 30g pudinga od vanile
  • 150ml slatke pavlake.
Od ukupne količine mleka, odvojite malo da razmutite puding. Ostatak mleka sa šećerom, vanil šećerom i kokosom stavite da provri pa zakuvajte kremu sa pudingom. Kad se ohladi, posebno umutite slatku pavlaku pa sjedinite smese. Dobiće baršunastu teksturu, prelep spoj kokosa i vanile.
U kesicu sa nastavkom po želji sipajte kremu, istiskujte je na jedan biskvit, preklopite drugim pa i odozgo istisnite kremu. Možete posuti kokosom ili možete dodati dekoraciju po želji, neku voćkicu možda, rafaelo kuglice i slično.
Najlepše je kad odstoji par sati ili preko noći u frižideru.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар