Kremasta torta, takve najviše volim, lako se pravi, relativno brzo, preukusna je! Pogotovo je za one prave ljubitelje čokolade. Uživajte dok je spremate!
Sastojci:
KORA
Sastojci:
KORA
- 4 belanca
- 100g šećera
- 30ml vode
- 100g oraha
- 50g brašna
- prašak za pecivo
- za preliv 100g čokolade i malo mleka
FIL
- 4 žumanca
- 200g šećera
- 1l mleka
- 8 kašika brašna
- 200g čokolade
- 250g margarina
- 200g plazma.
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke i peći koru u kalupu od 26cm, ja sam stavila pola kesice praška za pecivo. Otopiti čokoladu i preliti prohlađenu koru. Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati 200ml mleka i brašno, mešati dok ne nestanu grudvice. Ostatak mleka prokuvati pa zakuvati fil i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi, umutiti fil sa margarinom i deliti ga na dva dela. U jedan deo ide otopljena čokolada, u jedan plazma keks. Preko kore ide žuti fil pa crni, ukrasite po izboru.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар