недеља, 4. фебруар 2018.

Kinderpingui kolač

Lično sam veliki ljubitelj čokolade i kremastih kolača, pa... Evo još jednog na tu temu :D












Sastojci:
Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
Krem:
  • 500ml slatke pavlake
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kašike ekstrata vanile
Čokoladni preliv:
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 6 kašike mleka
  • 6 kašike ulja.
Priprema: Umutiti penasto belanca, posebno umutiti žumanca sa šećerom i dodati brašno, kakao, pecivo, promešati pa dodavati šam od belanca i sjediniti smesu, peći na 180 stepeni 20ak minuta. Umutiti slatku pavlaku, dok mutite dodajte med, mleko i vanilu. Podeliti smesu na pola pa prvom polovinom premazati koru, preko krema staviti čokoladni preliv od 100g čokolade, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja pa ostaviti kolač u zamrzivač na par minuta da se stegne čokolada. Preko čokolade sipati drugi deo krema pa preko krema opet čokoladni preliv. Možete i koru peći u većem plehu pa podeliti na pola da odozgo stavite drugu polovinu kore pa čokoladu ali ja sam pekla jednu koricu i kolačić je super, ukusan, kremast i baš podseća na čokoladice.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар