Kremast kolač baš kako ja volim, a mak mu daje karakterističan ukus. Pa da uživamo u ovim toplim danima :)
Sastojci:
Sastojci:
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- kašika brašna
- kašičica praška za pecivo
- 100g maka
- 2 pudinga od vanile
- 0,5l mleka
- kašika ekstrata vanile
- 125g margarina.
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati 5 kašika šećera sve vreme muteći. Dodati kašiku brašna, prašak za pecivo, mak i sipati u veći pleh na pek papir pa peći na 180 stepeni 20-25 min.
Žumanca pomešati sa pudingom i dodati 100-150ml mleka od ukupne količine, a ostatak mleka prokuvati sa 5 kašika šećera i ekstraktom vanile pa kad provri, zakuvati puding. Kad se ohladi, dodajte umućen margarin.
Koru secite na dva jednaka dela pa ređajte kora, fil, kora fil. Odozgo ukrasite po želji, možete čokoladom, možete šlagom, šta god da imate pri ruci ;)
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар