четвртак, 10. мај 2018.

Rolat sa jagodama

Krenula je sezona jagoda, trešanja i svog tog divnog voća pa sam se odmah bacila na kolačiće sa svim tim divnim ukusima.




Sastojci:

  • 4 jaja
  • 5 kašika šećera
  • kašika ekstrata vanile
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike ulja
  • 2 pune kašike brašna
  • 250-300ml slatke pavlake
  • jagode, po želji može i drugo voće
  • prehrambena boja ili čokolada za dekoraciju.
Umutiti belanca sa 4 kašike šećera, posebno mutiti žumanca sa jednom kašikom šećera, dodati ekstrat vanile, mleko i ulje sve vreme muteći. Na kraju dodati brašno i smanjiti mikser na najmanju brzinu. Dodavati postepeno belanca u žumanca i mešati lagano špatulom.
Ako želite da pravite cvetiće kao na slici, odvojite kašičicom smesu u tacnu, dodati kapljicu prehrambene boje po izboru pa na pek papiru crtajte cvetiće ili šta već želite, stavite u frižider na 5 min da se stegne pa izručite smesu, pecite na 180 stepeni 20ak min.
Ili ispecite bez ukrašavanja pa kasnije prelijte čokoladom. Ukusno je u oba slučaja :)
Vruć rolat sa sve pek papirom uvijte u mokru krpu i kad se ohladi premažite predhodno umućenom slatkom pavlakom i pospite jagodama.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар