субота, 1. август 2020.

Bajadera

Bajadera spada u grupu sitnih kolača, kombinacija čokolade i oraha, odličan kolačić, topi se u ustima. Ima mnogo recepata, meni se ovaj pokazao super. Najviše sam u detinjstvu volela tetkine bajadere i nikad mi nije pošlo za rukom da mi ispadnu kao njene, ne znam šta je po sredi :D 
Ne peče se i pravi se relativno brzo 😊






Sastojci:
- 200g kristal šećera
- 9 kašika vode
- 150g mlevenih oraha
- 250g mlevenig keksa
- 170g margarina
- 200g čokolade
- 3 kašika ulja.

Šećer i vodu rastopiti lepo na šporetu u šerpici pa kad se šećer lepo otopi dodati margarin i mešati dok se skroz ne rastopi. Skloniti sa vatre i dodati keks (najlepše su sa plazmom, možete dodati i petit, a možete i kombinovati ova dva) i orahe, sjediniti smesu pa podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100g otopljene crne čokolade.
Tamni deo istresti na podlogu u nekom manjem kalupu i poravnati pa dodati preko svetliji deo i poravnjati. Ostaviti u frižideru da se hladi i steže. 
Napraviti glazuru od 100g čokolade i 3 kašike ulja pa preliti preko i vratiti na hladjenje. Seckati šnite i uživati u zalogajima 😊
Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар