среда, 23. децембар 2020.

Posna Moskva torta

 Još jedna posna tortica sa odličnim ukusom, ovog puta voćna, za one koje manje vole čokoladne. Kremasta je, korice budu sočne i mekane, višnje i ananas se odlično dopunjuju. Isprobala je nekoliko puta dok nisam našla recept koji će mi odgovarati, nešto kombinovala, negde ide sok od ananasa u fil, negde se kuva sa vodom, meni se sviđa sa sokom od narandže :) Ako više volite voćne tortice, a treba vam posna, evo ideje šta možete probati :)



Sastojci za kore:

  • 200g šećera
  • 200ml kisele vode
  • 100ml ulja
  • 1 kašika meda
  • pola praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 200g mlevenih oraha
  • 250g brašna.
Pomešati sve sastojke i lepo ih sjediniti. Podelite smesu na dva jednaka dela i pecite u kalupu od 24cm na 180 stepeni, proverite čačkalicom, potrebno je peći duže od 30min. Kad se ohladi, prerežite na pola da dobijete 4 kore ukupno.

Sastojci za fil:
  • 1l soka od narandže
  • 4 pudinga od vanile
  • 150g šećera
  • 250g margarina
  • oko 200g šlaga
  • višnje
  • manja konzerva ananasa.
Najpre višnje odvojite od koštica i ostavite da se ocede, sok od višanja ćete iskoristiti da poprskate kore.
800ml soka sa šećerom prokuvati, ostatak soka dodati u puding pa zakuvati fil. Kad se ohladi, sjediniti sa penasto umućenim margarinom.
Posebno umutiti šlag, naravno, potreban je posni šlag.
Ananas seckati na sitnije kockice.
Prvu koru poprskate sokom od višanja, stavite trećinu fila, porešađate višnje, preko njih trećinu umućenog šlaga. Druga kora, poprskati sokom od višanja, trećina fila, poređati višnje i ananas, opet trećina šlaga. Treća kora, poprskati sokom od višanja, trećina fila, poređati samo ananas, trećina šlaga i završite sa četvrtom korom koju isto malo poprskate sokom od višanja.
Dobro ohladite tortu pa dekorišite šlagom ili već po želji.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар